Slektsprogram
Jeg har kun erfaring om nettsidebaserte slektsprogram og tjenester. så det er det jeg kommer til å skrive om.Nettsidebaserte slektsprogram


Nettsidebaserte slektsprogram ligger på en server. Så de sidene kan må få tilgang til så lenge man har internett tilgang. Da kan du dele den med hvem du vil. Hvis du har en tjeneste på serveren som tar backup, så står du i mindre fare om å miste infoen din.


Slektsprogram som brukes i nettleseren fått økende popularitet.  "The Next Generation" (TNG) og "phpGedView" er to eksempler på dette.  Terskelen for å installere slike program selv er høyere enn installasjon av vanlige slektsprogram.  De krever gjerne en database i bunn samt en nettsidetjener (webserver) slik at sidene blir tilgjengelige i nettleseren.  Jeg har selv TNG og har skrevet om den her på hjemmesiden.
MyHeritage

 

MyHeritage.com er en tjeneste der du lager ditt eget slekts tre og legger inn all infoen selv. pluss du velger selv hvem du vil invitere inn i tre ditt.


Jo mere info du legger inn jo mere info vil myheritage fine i andre tre på siden. og andre dokumenter. Men skal du ta i bruk alle de tjenestene så koster det.


De har et gratis abonnement men det får du lite tilgang og kan legg svær får personer inn i tre ditt.

Men har du et betalt abonnement kan man legge til flere personer. 


Man får også tilgang til pc program og mobil app for myheratige.

Da kan man være flere som legger inn info på samme slekts tre og myheratige vil oppdatere infoen på alle plassene.


Dette vil være praktisk. Som eksempel når du er på besøk til noen, og de forteller noe om en person. Så kan du oppdatere tre ditt der og da. Man får tilgang til å vise dem mere info om samme personene eller noen som er i slekt med den personen. Så de kan kanskje huske mere info når de får sett det.


All info du legger inn på siden kan andre myheratige brukere kopiere over på sine profiler uten å måtte spørre deg.

Geni


Geni tjenesten er lagd slik at man kan slå sammen flere slektstre sammens med deg. Så på den måtten kan du finde info du ikke viste om. Men det har en ulempe med seg at når enkelte er nøye med hva man legger inn og legger til kilder. så er det andre som ikke er så nøye. så man bør ha sitt eget slektsprogram enten på en hjemmeside eller på pc. Geni kan uannset bli brukt som et verktøy til å lede deg på rett vei. Når man begynner med slektforsking.


En gruppe man bør bli medlem av hvis man begynner å bruke geni.com er  Introduksjon til Geni.com - norsk

Du bør også gå inn på settings på e-post varslene og endre de. Ellers vil e-post kontoen din få masse e-poster fra geni.Slektsprogram på pc


Slektsprogram på din egen pc har jeg ikke brukt, men de er lettere å instalere på pc. Og man har tilgang til programmet uannset om man har nett tilgang eller ikke. Men det er vanskligere og dele infoen med andre i familien og andre som leter etter info om samme slekten. Man må huske å ta backup av programmet og lagre slekts infoen på en ekstern backup hardisk eller dvd plate. I tilfelle pc går i stykker.

Her kan der se siden min.


Jeg har satt inn innstillinger slik at de som ikke er innlogget, kan ikke se levende personer. Jeg kan også sette forskjelige rettigheter i forhold til redigering, sletting og osv for de som er brukere også.


   Audun Gautvik's Slektstre