KilderKilder der du kan finne info om slekter  • Slektninger

Første kilden man har for de nærmeste slektningen, er å snakke med slektninger og notere ned infoen du får fra dem.


  • Bibiloteket

Når du skal gå litt lengre med tre ditt en den nærmeste familien din. Så er bibiloteket og nasjonalbibliotekett plassen å gå. Der kan du lånne gårds og slektshistorie bøker. enkelte av bøkene er i lokale sammlinger og ikke alltid til utlånn så det lønner seg å høre om du får kopiert de sidene du trenger eller å skrive ned infoen og hvor du fant den. så du kan finne den igjen senere.Nasjonalbiblioteket finner du på internett, og der ligger en del gårds og slektshistoriebøker ute på nette så du kan lese dem på pc din.


Digitalarkivet er den neste plassen du kan se etter info.

Der finner du folketellinger, kirkebøker, skifte dokumenter med mere.

Det du bør huske på her er at når du skal kopiere internett adresen til  kirke bøker og skifte dokumenter. Er at du bruker permanet sidelenken til dokumente, så du kan se på siden senere. Etter som internett adresen i nettleseren vil ikke fungere etter en stund.


På Gravminner samler DIS-Norge inn informasjon om alle gravminnene i Norge. I tillegg til navn på den avdøde, fotograferer de også gravminnene. Det jobbes også med å samle inn bilder av alle minnesmerker som inneholder personnavn. I tillegg vil du finne bilder av kirker/kapeller.

De gjør oppmerksom på at gravplasser er under kontinuerlig endring. Husk derfor å sjekke når aktuelle gravplass er ferdigstilt.


Det er en av listene til digitalarkive der du kan søke etter folk som er død i det tidsrommet.


På forumet kan du spøre om hjelp til å finne opplysninger om det meste som gjelder slektforskning og personer du leter etter.


Family search er en søkemotor som har masse info om mange personer over hele verden, og de har mange fra norge lagt inn der. Så hvis man søker etter en person der så kan man kanskje finne vilke kirkebøker eller folketelinger man skal søke i for å finne kildene til den personen.

Så slipper man å lese hele kirke boka.


Antikvariat.net er en side der man kan søke etter gammle gårds og slekts bøker som ikke er i handel lengre. Da kan man kanskje finne den boken om slekten man altid har savnet å ha.


Har du en link til en gammel hjemmeside der det var et slektstre du ville se på. Men siden er lagt ned. Da kan det være at du kan finne siden med denne tjenesten.

Slik som jeg gjorde med internett siden til min avdøde far.


Ja du kan også bruke google til å søke etter info om personer du vil finne.

Slik jeg viser i denne linken.


Slekt1 er et uavhengig nettsted som ble opprettet 14. mai 2008 som en etterkommer til nettstedet Slektsforsknings.net. Nettstedet har som mål å samle delvis spredt informasjon om bygde- og slektsbøker, såvel digitale som trykte utgaver.